Töltött karalábé
sponsored links
Nagyon szeretem a káposztaféléket, köztük a karalábét is. Régen ettünk már, s viszonylag olcsón hozzájutottam 3 hatalmas karalábéhoz, amik alig voltak fások.
Mostanában elvárás, hogy sok legyen az asztalon a hús, mert Mr. Kardos fizikai munkát végez és kell az energia. Én viszont nem viselem túl jól a nagy mennyiségû húst, zöldség-evõ vagyok. Kompromisszumként húsos-zöldséges ételeket készítek. Így mindenki jól jár.
Töltött karalábé
3 nagy karalábé
50 dkg darált hús
1 fejvöröshagyma
2 dl tej
5 dkg sajt (én trappistát használtam)
só, bors
1 ek olaj
1 tojás
A karalábékat kettévágtam, kivájtam kiskanállal a belüket és egy lábosban kevés vízben sóval-borssal fûszerezve feltettem fõni.
A hagymát apróra vágtam, olajon megpirítottam, majd beletettem a darált húst. Fûszereztem, beleszórta a reszelt sajtot, majd visszatöltöttem a karalábé belsejébe. Vizet öntöttem alá, majd alufóliával lefedve 180 fokon 50 percig sütöttem.
Közben elkészült a fõtt karalábé is, amihez tejet öntöttem, majd leturmixoltam.
A kész töltött zöldséget tányérra tettem, majd nyakon öntöttem a szósszal.
Isteni lett, próbálják ki! A fiúknak is ízlett!