Töltött Kacsa
sponsored links
Ez egy tökéletes kacsa recept, amely a körettel egyszerre készül el.
Az illatos hús a tölteléknek köszönheti egyedül álló zamatát, ami : krumpliból , hagymából és almából áll.
A fûszerek aromája átjárja az egész kacsa húsát, amely által egy különleges íz hatást kóstolhatunk meg.
Mi nagyon szeretjük, csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbáljátok ki !
Hozzávalók :
kb 2 kg -os konyhakészre tisztított egész kacsa
50 dkg új burgonya, vagy krumpli, kockákra vágva
2 nagyobb fej vöröshagyma finomra vágva
2 db nagyobb alma, kockákra vágva
2 evk vaj
ízlés szerint : só bors
2 evk. finomra vágott petrezselyemzöld
2 evk. finomra vágott kakukkfû
2 db babérlevél
2 szál rozmaring
Elkészítése :
A kacsát jól besózzuk és borsozzuk minden hol, majd félre rakjuk.
A vajat felolvasszuk , és a hagymát átpároljuk rajta 10 percig.
Hozzáadjuk a megpucolt kockára vágott almát és még 5 percig együtt pároljuk.
Levesszük a gázról és hozzákeverjük a nyers újburgonya kockákat.
( Ha régi krumpliból készítjük akkor a hozzákeverés elõtt fõzzük 5 percig forró vízben ! )
Belekeverjük a kakukkfüvet, petrezselyemzöldet, és alaposan összekeverjük.
Ezt a tölteléket a kacsa hasába töltjük.
Jól tele nyomkodjuk, így nem fog kiesni a töltelékünk és a nyílást össze se kell tûzni.
Egy kacsa sütõ edénybe, vagy hõálló edénybe rakjuk a mellével lefelé.
Felöntjük vízzel, kb két ujjnyi magasságban.
Mellé rakjuk a babérlevelet, rozmaringot és a nyakával , zúzájával, májával befedjük a kilátszó rést a tölteléknél.
Elõmelegített sütõben 220 fokon, gáznál 5 fokozaton 20 percig sütjük, míg a bõre színt kap.
Ekkor a hõmérsékletet levesszük 190- 200 fokra, gáznál 3-4 fokozatra, és tovább sütjük a
kacsát kb 1,5- 2 óráig.
A sütési idõ függ a sütõtõl !
Ha szép piros és kisült az összes zsírja akkor lesz jó.
Kivesszük a sütõbõl és 10 percig pihentetjük, így szakadás nélkül kitudjuk emelni a sütõ edénybõl.
Végül tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok !
Az illatos hús a tölteléknek köszönheti egyedül álló zamatát, ami : krumpliból , hagymából és almából áll.
A fûszerek aromája átjárja az egész kacsa húsát, amely által egy különleges íz hatást kóstolhatunk meg.
Mi nagyon szeretjük, csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbáljátok ki !
Hozzávalók :
kb 2 kg -os konyhakészre tisztított egész kacsa
50 dkg új burgonya, vagy krumpli, kockákra vágva
2 nagyobb fej vöröshagyma finomra vágva
2 db nagyobb alma, kockákra vágva
2 evk vaj
ízlés szerint : só bors
2 evk. finomra vágott petrezselyemzöld
2 evk. finomra vágott kakukkfû
2 db babérlevél
2 szál rozmaring
Elkészítése :
A kacsát jól besózzuk és borsozzuk minden hol, majd félre rakjuk.
A vajat felolvasszuk , és a hagymát átpároljuk rajta 10 percig.
Hozzáadjuk a megpucolt kockára vágott almát és még 5 percig együtt pároljuk.
Levesszük a gázról és hozzákeverjük a nyers újburgonya kockákat.
( Ha régi krumpliból készítjük akkor a hozzákeverés elõtt fõzzük 5 percig forró vízben ! )
Belekeverjük a kakukkfüvet, petrezselyemzöldet, és alaposan összekeverjük.
Ezt a tölteléket a kacsa hasába töltjük.
Jól tele nyomkodjuk, így nem fog kiesni a töltelékünk és a nyílást össze se kell tûzni.
Egy kacsa sütõ edénybe, vagy hõálló edénybe rakjuk a mellével lefelé.
Felöntjük vízzel, kb két ujjnyi magasságban.
Mellé rakjuk a babérlevelet, rozmaringot és a nyakával , zúzájával, májával befedjük a kilátszó rést a tölteléknél.
Elõmelegített sütõben 220 fokon, gáznál 5 fokozaton 20 percig sütjük, míg a bõre színt kap.
Ekkor a hõmérsékletet levesszük 190- 200 fokra, gáznál 3-4 fokozatra, és tovább sütjük a
kacsát kb 1,5- 2 óráig.
A sütési idõ függ a sütõtõl !
Ha szép piros és kisült az összes zsírja akkor lesz jó.
Kivesszük a sütõbõl és 10 percig pihentetjük, így szakadás nélkül kitudjuk emelni a sütõ edénybõl.
Végül tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok !