Töltött húsvéti kalács
sponsored links
Liszt 60 dkgVaj 23 dkg
Porcukor 6 dkg
tojás 10 dkg (2db)
élesztõ 3 dkg
só 1 dkg
citromhéjreszelék
tej 25 dkg (2,5 dl)
Töltelék:
durvára darált dió 10 dkg
reszelt marcipán 10 dkg
mazsola 10 dkg
apróra vágott étcsokoládé 10 dkg
citromhéjreszelék 1 citrom
Az élesztõt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert langyos tej felében, összekeverjük a szárazanyagokat, majd a szobahõmérsékletû vajat és a tojást is hozzáadjuk és közepesen lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen pihentetjük, kelesztjük majd egy fél óra múlva átszellõztetjük, és újra kelesztjük. Újabb fél óra elteltével kiadagoljuk, kétfelé osztjuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, elterítjük rajta a diós- marcipános tölteléket, szorosan feltekerjük. Süthetjük rúdban is, de papírformába vagy kuglóf formába is helyezhetjük kör alakban!
Tojással megkenjük , majd kelesztés után 160 °c-on 35-40 perc alatt készre sütjük.
Porcukor 6 dkg
tojás 10 dkg (2db)
élesztõ 3 dkg
só 1 dkg
citromhéjreszelék
tej 25 dkg (2,5 dl)
Töltelék:
durvára darált dió 10 dkg
reszelt marcipán 10 dkg
mazsola 10 dkg
apróra vágott étcsokoládé 10 dkg
citromhéjreszelék 1 citrom
Az élesztõt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert langyos tej felében, összekeverjük a szárazanyagokat, majd a szobahõmérsékletû vajat és a tojást is hozzáadjuk és közepesen lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen pihentetjük, kelesztjük majd egy fél óra múlva átszellõztetjük, és újra kelesztjük. Újabb fél óra elteltével kiadagoljuk, kétfelé osztjuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, elterítjük rajta a diós- marcipános tölteléket, szorosan feltekerjük. Süthetjük rúdban is, de papírformába vagy kuglóf formába is helyezhetjük kör alakban!
Tojással megkenjük , majd kelesztés után 160 °c-on 35-40 perc alatt készre sütjük.