Töltött húsvéti kalács

2017-04-06

sponsored links

Liszt  60 dkgVaj  23 dkg
Porcukor  6 dkg
tojás  10 dkg (2db)
élesztõ  3 dkg
só  1 dkg
citromhéjreszelék 
tej  25 dkg (2,5 dl)


Töltelék:
durvára darált dió 10 dkg
reszelt marcipán 10 dkg
mazsola 10 dkg
apróra vágott étcsokoládé 10 dkg
citromhéjreszelék 1 citrom
Az élesztõt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert langyos tej felében, összekeverjük a szárazanyagokat, majd a szobahõmérsékletû vajat és a tojást is hozzáadjuk és közepesen lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen pihentetjük, kelesztjük majd egy fél óra múlva átszellõztetjük, és újra kelesztjük. Újabb fél óra elteltével kiadagoljuk, kétfelé osztjuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, elterítjük rajta a diós- marcipános tölteléket, szorosan feltekerjük. Süthetjük rúdban is, de papírformába vagy kuglóf formába is helyezhetjük kör alakban!
Tojással megkenjük , majd kelesztés után 160 °c-on 35-40 perc alatt készre sütjük.


Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2017/04/t...

sponsored links

Keres?s