Töltött hagyma kukszkusszal
sponsored links
Ezt a receptet reggeliként ajánlották, de nekem annyira megtetszett, hogy ebédet csináltam belõle.
Hozzávalók 5 fõ részére: 2 nagy fej hagyma, 20 dkg brokkoli rózsa, 1 kis doboz csemege kukorica, 5 egész tojás, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, csili pehely. A körethez egy doboz kuszkusz ( 500 gr) saláta ízlés szerint. Itt most jégsaláta, rukkola, sárgarépa, vörös áfonya, öntet olívaolaj, és balzsamecet.
Elkészítése: a hagymákat hámozzuk meg, vágjuk félbe, és óvatosan bontsuk karikákra. A brokkolit vágjuk apróra, keverjük össze a kukoricával, a felvert tojásokkal és a sajttal, fûszerekkel. Gyújtsuk meg a gázt, tegyük egy serpenyõbe a hagymakarikákat és óvatosan tegyünk egy kevés masszát mindegyik karikába. Elõször csak keveset, hogy legyen "talpa". Amikor megszilárdult a massza, óvatosan merjük tele a hagymakarikákat majd fedjük le alufóliával az edényt és tegyük a sütõbe 200 fokon 25 percre. A kuszkuszt a szokásos módon készítsük el. Tálaljuk vegyes salátával.
Hozzávalók 5 fõ részére: 2 nagy fej hagyma, 20 dkg brokkoli rózsa, 1 kis doboz csemege kukorica, 5 egész tojás, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, csili pehely. A körethez egy doboz kuszkusz ( 500 gr) saláta ízlés szerint. Itt most jégsaláta, rukkola, sárgarépa, vörös áfonya, öntet olívaolaj, és balzsamecet.
Elkészítése: a hagymákat hámozzuk meg, vágjuk félbe, és óvatosan bontsuk karikákra. A brokkolit vágjuk apróra, keverjük össze a kukoricával, a felvert tojásokkal és a sajttal, fûszerekkel. Gyújtsuk meg a gázt, tegyük egy serpenyõbe a hagymakarikákat és óvatosan tegyünk egy kevés masszát mindegyik karikába. Elõször csak keveset, hogy legyen "talpa". Amikor megszilárdult a massza, óvatosan merjük tele a hagymakarikákat majd fedjük le alufóliával az edényt és tegyük a sütõbe 200 fokon 25 percre. A kuszkuszt a szokásos módon készítsük el. Tálaljuk vegyes salátával.