Töltött hagyma
sponsored links
Gyöngyinél láttam meg a címet, és ahogy beleolvastam az elsõ néhány sorba, már be is indultak a fogaskerekek. A tulajdonképpeni recept elolvasásáig végül már el sem jutottam, mert erõsen mehetnékem lett hagymát venni. (Pedig itthon is lett volna, csak nem tölthetõ méretûek.) Útközben azt is kitaláltam, hogy mivel tálalom, és ha már ilyen jeles nap következett, mint a mai, hát alkalomhoz illõ ünnepi ruhába öltöztettem. Ilyen lett, és így készült.
Hús nélküli töltött hagyma spenótsalátával
Hozzávalók 4-5 személyre: 10 nagy hagyma, 10 dkg vegyes gabonapehely, 2 dkg szárított vargánya, 1 evõkanál paprikalekvár, 10 dkg karakteres ízû sajt (nálam Montana a Napolact-tól) vagy juhtúró, 1 tojás, 2 evõkanál petrezselyemzöld, só, bors, vaj, olaj, zsemlemorzsa; a salátához: 50 dkg spenót, só, 1-2 evõkanál méz, 5 evõkanál ...