Töltött gomba quinoa ágyon
sponsored links
Kaptam csodálatosan szép nagy fejû grill gombákat, de eszemben sem volt meggrillezni, inkább megtölteni szándékoztam.
Hozzávalók: személyenként 2 fej nagyméretû gomba, pár szelet mozzarella, ez most füstölt volt, pár szem koktélparadicsom, egy fél csomag zöld spárga, só bors, vaj, fokhagyma, a körethez egy bögre quinoa.
Elkészítése: a gombafejeket elõkészítjük, a tönköt kitörjük és a spóralemezkéket is ki kell kaparni egy kiskanál segítségével az üregbõl. Ezt követõen a tetejüket megkenjük fokhagymás vajjal, majd beletesszük egy tûzálló edénybe. A belsejüket kibéleljük a sajttal, majd mehet rá a félbe vágott koktélparadicsom és a feldarabolt zöld spárga is. Enyhén sózzuk borsozzuk, és a sütõbe tolva 200 fokon megsütjük õket.
A quinoát átmossuk alaposan egy szûrõben, majd kétszeres mennyiségû vízzel felöntve lassú tûzön megfõzzük. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Hozzávalók: személyenként 2 fej nagyméretû gomba, pár szelet mozzarella, ez most füstölt volt, pár szem koktélparadicsom, egy fél csomag zöld spárga, só bors, vaj, fokhagyma, a körethez egy bögre quinoa.
Elkészítése: a gombafejeket elõkészítjük, a tönköt kitörjük és a spóralemezkéket is ki kell kaparni egy kiskanál segítségével az üregbõl. Ezt követõen a tetejüket megkenjük fokhagymás vajjal, majd beletesszük egy tûzálló edénybe. A belsejüket kibéleljük a sajttal, majd mehet rá a félbe vágott koktélparadicsom és a feldarabolt zöld spárga is. Enyhén sózzuk borsozzuk, és a sütõbe tolva 200 fokon megsütjük õket.
A quinoát átmossuk alaposan egy szûrõben, majd kétszeres mennyiségû vízzel felöntve lassú tûzön megfõzzük. Enyhén sózzuk, borsozzuk.