Töltött gomba
sponsored links
Ez a cuki töltött gomba vacsorára készült. Egy 2008 novemberi Morrisons Magazine hasábjain talált recept adta az ihletet.
Hozzávalók: 6 portobello gomba (én most ennek híján sima sampinyongombából vettem 12 darabot), 2 ek olívaolaj, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 2 gerezd áttört fokhagyma, 1 piros chili apró darabokra aprítva, 1 ek liszt, 1,5 dl tej, 15 dkg reszelt edámi sajt, 1 közepes tojás sárgája és fehérje szétválasztva, 4 ek aprított petrezselyem (az eredeti recept koriandert ír, de én most "hazaibb" ízekre vágytam), só, bors, rucola a körítéshez.
- Elõmelegítem a sütõt 200°C-ra.
- Megmosom a gombákat, kiszedem a tönköket és felaprítom, majd félreteszem õket.
- A gombafejeket enyhén sózom, és bekenem az aljukat olívaolajjal. Tepsibe ültetem ...