Töltött dagadó
sponsored links
Hétvégén töltött ételek hétvégéje volt nálunk. Mármint otthon, és nem Debrecenben. :) Ugyanis a város is szokott gasztronómiai fesztivált rendezni, amelyen többféle töltött ételt lehet megkóstolni. A töltött cukkini mellett dagadót is töltöttünk. A cukkininél a cukkinit szeretem jobban, a dagadónál pedig a tölteléket. :) Pedig nem vagyok tojásrajongó, de majd meglátjátok, milyen finom is a töltelék. :)
Elkészítése
A dagadót felszúrjuk, vagy a hentessel felszúratjuk. Szerencsére nekünk most felszúrva volt lefagyasztva. Kedves volt a hentes. :)
A húst kívül-belül fûszerezzük sóval, borssal, sertés fûszerrel.
Töltelék: a felkockázott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, közben beletesszük a felaprózott hagymát és világosra pirítjuk. Beletesszük a felaprózott petrezselyemzöldet és egy kissé megfonnyasztjuk. Sóval, borssal, delikáttal ízesítjük. Elzárjuk alatta a tüzet.
A fõtt tojásokat összetörjük benne, tejben áztatott kenyeret morzsolunk bele és nyers tojással összekeverjük.
A töltelékkel megtöltjük a dagadót, hústûvel "lezárjuk" a hús nyitott végét és sütõben, olajjal kikent tepsiben készre sütjük. (Nem néztem pontos idõt, de sertés lévén sokáig sült.)
Hozzávalók:
1 nagy dagadó (szerintem ez több mint 1 kg volt) ...