töltött cukkini
sponsored links
Mielõtt belevágnék a recept leírásába, képzeljük el, hogy ez itt egy gömbcukkini. :)
Na jó, tudom, nem is hasonlít rá, de akkor is. :) Mert azért, cukkini az istenadta, csak hát nem a szép kis zöld cirmos, nagy potrohú fajta. :)
Hozzávalók: 1 gömbcukkini helyett, egy sárga külsejû normál cukkini. Egy kisebb faj hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 koktél paradicsom, némi csicseriborsó, sajt. Fûszerek: só, bors, oregánó, fûszer paprika, aprított petrezselyemzöld, római kömény, olaj.
Elkészítése: A cukkinit skalpoljuk meg, és kaparjuk ki a belsejét. Kb 5 mm-es pereme maradjon. A kikapart belsejét aprítsuk össze, ugyan úgy a hagymákat is, meg a paradicsomot is. Egy serpenyõbe öntsünk kevés olajat és kezdjük el a hagymákat pirítani, majd a paradicsomot és a cukkini belsõt is adjuk hozzá. Fûszerezzük nagyvonalúan, majd a végén mehet bele a csicseriborsó is és a reszelt sajt is. Végül keverjük bele az aprított petrezselyemzöldet is.Töltsük vissza a kikapart üregbe, majd 180 fokos sütõbe tolva süssük 30 percig.
Na jó, tudom, nem is hasonlít rá, de akkor is. :) Mert azért, cukkini az istenadta, csak hát nem a szép kis zöld cirmos, nagy potrohú fajta. :)
Hozzávalók: 1 gömbcukkini helyett, egy sárga külsejû normál cukkini. Egy kisebb faj hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 koktél paradicsom, némi csicseriborsó, sajt. Fûszerek: só, bors, oregánó, fûszer paprika, aprított petrezselyemzöld, római kömény, olaj.
Elkészítése: A cukkinit skalpoljuk meg, és kaparjuk ki a belsejét. Kb 5 mm-es pereme maradjon. A kikapart belsejét aprítsuk össze, ugyan úgy a hagymákat is, meg a paradicsomot is. Egy serpenyõbe öntsünk kevés olajat és kezdjük el a hagymákat pirítani, majd a paradicsomot és a cukkini belsõt is adjuk hozzá. Fûszerezzük nagyvonalúan, majd a végén mehet bele a csicseriborsó is és a reszelt sajt is. Végül keverjük bele az aprított petrezselyemzöldet is.Töltsük vissza a kikapart üregbe, majd 180 fokos sütõbe tolva süssük 30 percig.