Töltött cukkini.
sponsored links
A hétvégére betervezett kiadósabb fogások elõtt, gondoltam ma egy kicsit egyszerûbb, és fõként húsmentes ebédet készítek. Adva volt a cukkini, melyet szerettem volna megtölteni, méghozzá valami egyszerû, zöldséges töltelékkel. A hozzávalók összeválogatásánál elõkerült néhány lila újhagyma, kukorica, fokhagyma, egy darabka edami sajt, és a saját termésû, finom édes paradicsom. Elsõ gondolatom az volt, hogy rizs kerül a zöldségek mellé a töltelékbe, de aztán meglátván a polcon az árpagyöngyös zacskót, már el is vetettem a rizs gondolatát. A fûszerezést sem bonyolítottam túl, viszont a só, és õrölt bors mellett, friss bazsalikommal ízesítettem. Mielõtt a sütõbe toltam volna, még löttyintettem alá némi fehérbort, hogy legyen miben puhára párolódnia a cukkininek. A sütõbõl kivéve pedig egy nagyon finom, húsmentesen is laktató ebédet tudtam ma feltálalni.
Hozzávalók:
2 db közepes cukkini
2-3 db lila újhagyma
1 gerezd fokhagyma
6-8 paradicsom
1 csésze kukorica
1/2 csésze árpagyöngy (gersli) ...