Töltött csirkenyársak fetás újkrumplival
sponsored links
Csak ajánlani tudom. Igaz, egy kis plusz munka van vele, de megéri, mert a végeredmény egy rendkívül ízletes, omlós csirkemell, mellé pedig egy izgalmas, ízekben gazdag köret. Tökéletes így együtt, de aki tartózkodik a krumplitól (mint pl én), az fogyaszthatja egyszerûen friss salátával.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 csirkemell filé (egyenként kb 10 dkg)
- 5 dkg õrölt mandula
- 4 dkg vaj
- 2 dkg reszelt parmezán sajt
- 7 evõkanál olívaolaj
- 1 citrom reszelt héja
- fél marék apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 cikk fokhagyma
- 1 evõkanál morzsolt kakukkfû
- só, bors
- fanyársak
A fetás újkrumplihoz:
- 4 nagyobb újkrumpli (egyenként kb 20 dkg)
- 15 dkg fetasajt
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 4 evõkanál olívaolaj
- 2 evõkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só, õrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
- A citromos pasztához egy késes aprítóban a mandulát, a fokhagymát, 5 evõkanál olívaolajat, a reszelt citromhéjat, a parmezánt, meg a kakukkfüvet kevés sóval összedolgozzuk.
- A csirkemellet késsel kissé szétnyitjuk, vékonyra klopfoljuk (fóliával terítsük le), majd mindeniket a pasztával megkenjük, szorosan felcsavarjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hûtõszekrénybe helyezzük.
- A krumplit alaposan megmossuk szivaccsal, majd 180 fokos sütõben 1 óra alatt megsütjük.
- A töltelékhez apróra vágjuk az aszalt paradicsomot. Villával szétnyomkodjuk a fetasajtot, majd 4 evõkanál olajjal, paradicsommal, és 2 evõkanál petrezselyemzölddel összekavarjuk.
- A húst kicsomagoljuk, és 2-3 cm vastagságú szeletekre felvágjuk. Nyársra húzzuk, majd megsózzuk és borsozzuk. A maradék olajat a vajjal felehvítjük serpenyõben, és a húst pirosra sütjük. Petrezselyemzölddel megszórjuk.
- Kettévágjuk a krumplit, a feta masszával megkenjük, majd a hús mellé kínáljuk.
- A serpenyõbõl visszamaradt petrezselymes vajjal meglocsolgatjuk.
Tipp: Mandula helyett diót is használhatunk.