Töltött csirkemell káposztasalátával
sponsored links
Remélem feltûnt Nektek, hogy igyekszem olyan egyszer receptekkel szolgálni, amelyek nem csakhogy finomak, de segítenek megszabadulni a télen esetlegesen ránk rakódott plusz kilóktól. (És nem utolsó sorban, hogy életmódot válts/unk). Ez a recept is ilyen. Friss, tavasszal igen egyszerûen beszerezhetõ zöldségek és saláta a töltött csirkemell mellé. Kalóriában szegény, ám tápanyagokban gazdag. Elég fehérjedús és rostban sem szegény, szóval kell ennél finomabb ebéd? :)
Jöjjenek a részletek.
Hozzávalók 2 fõre:
A csirkemellhez:
- 2 csirkemellfilé, melyeket gondosan "kinyitunk", hogy meg tudjuk majd tölteni
- 6 db olajban eltett, napon szárított paradicsom
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál oregánó
- 2 szál kakukkfû
- 1 szál bazsalikom
- só, bors
A körethez:
- 2 szár fürtös koktélparadicsom
- 4 szál zsenge zöldspárga
- 1 kis fej fehér fejeskáposzta
- 1 nagyobb fej lilahagyma
- friss piros csilipaprika ízlés szerint
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 1 egész citrom leve
- 2 evõkanál olívaolaj
- só, bors
Kezdjük a csirkével. Egy deszkán aprítsuk össze a paradicsomot, petrezselymet, adjunk hozzá egy kicsit a paradicsom olajából is. Adjunk hozzá sót, borsot, aprítsuk bele a zöldfûszereket és nyomjuk rá a fokhagymát. Az egészet jól keverjük össze. Fogjuk a csirkemelleket és töltsük meg a töltelékkel. Tûzzük össze fogpiszkálóval vagy hústûvel. Egy serpenyõben hevítsünk olajat és süssük meg a csirke mindkét oldalát szép pirosra. Ha ezzel megvagyunk adjuk hozzá óvatosan fél dl vizet és fedjük le a serpenyõt. Hagyjuk hagy párolódjon meg a csirkemell teljesen. Amíg fõ, készítsük el a salátát.
A salátához mossuk meg a káposztát, hámozzuk meg a lilahagymát és vágjuk õket olyan vékony csíkokra, amilyenekre csak tudjuk. Tegyük egy nagy tálba. A csilit és a petrezselymet vágjuk apróra és keverjük a káposztához. Egy kis tálban keverjük össze a citromot és az olajat, ízesítsük sóval és borssal, majd jól forgassuk össze a káposztás keverékkel. Az így kapott salátát tálalásig tegyük félre.
A koktélparadicsomokat hagyjuk a szárukon és mossuk meg a spárgákkal együtt. Ha elkészült a csirkemell, tegyük ki a serpenyõbõl, majd ugyanebben a serpenyõben pároljuk meg a spárgát és a paradicsomot. Nem kell nekik sok idõ, nem akarjuk, hogy szét essen teljesen.
Amikor minden kész tálalhatunk, ne várjuk meg, amíg kihûl. Jó étvágyat!