Töltött croissant variációk
sponsored links
Egy akció keretében anyósom vásárolt nekem két kiló jó minõségû vajat, a fele eredeti ír vaj volt. Tudja, hogy sok vajat használok, nagyon hálás voltam érte. Nagy része ment is a fagyasztóba, igaz ezek a croissant-ok még augusztusban készültek, nem olyan régen fogyott el a készletem.
Szeretem a Szakácsok könyvét, nem követem mindig szóról szóra a recepteket, inkább amolyan lexikonként használom, ha bizonytalan vagyok, vagy inspirációra van szükségem, elõkapom.
Például ebbõl kezdtem el kenyeret is sütni - az általam sokat emlegetett Dan Leppard mester útmutatásai szerint - mára önállóan, biztonsággal állítok össze saját recepteket, próbálok ki új sütési technikákat. Ergo, amolyan tankönyvként szolgált részemre, hogy elinduljak.
A croissant esetében is innen vettem az alapreceptet. Bár a croissant-ok nagyon finomak és szemrevalóak lettek, nem vagyok ...