Töltött canelloni

2017-06-29

sponsored links

Eredetileg lassagne-t akartam csinálni, mert úgy emlékeztem, hogy van itthon tészta hozzá. Nem volt, nekem meg a 35 fokban nem volt kedvem nekiállni tésztát gyúrni, így tovább kutakodtam a kamrában és találtam egy doboz canellonit elrejtõzve..)
Volt spenótom és ricottám is, így adta magát a dolog, hogy ezekkel fogom megtölteni a kis tésztacsöveket. A spenótot már feldolgoztam korábban, és így volt lefagyasztva, de ha valaki frisset használ, akkor egy kevés vajon és olívaolajon fonnyassza meg elõtte a spenót leveleket, tegyen hozzá fokhagymát és sót, valamint egy kevés borsot is, majd törje össze amivel tudja. Én villát használtam erre a célra, mert szeretem ha a spenót kicsit darabos marad, de lehet használni botmixert is, vagy aprítógépet. Amikor a spenót kész keverjük össze a ricottával és még egy kevés szerecsendióval is. A canelloni tésztát fõzzük kicsit elõ, de nem kell puhára, csak pár percig. Ezt követõen szürjük le, és amikor kihûlt akkor töltsük meg a spenótos krémmel. Vajazzunk ki egy tûzálló tálat, majd fektessük egymás mellé a töltött tésztákat. Öntsük le 2 dl 30 %-os tejszínnel, és szórjuk meg bõségesen reszelt sajttal, ami nálam most mozzarella volt. Tegyük elõmelegített 180 fokos sütõbe és süssük 20 percig.
Nekem bejött. :)

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/06/tolt...

sponsored links

Keres?s