Töltött burgonya Kati módra
sponsored links
Hozzávalók: Személyenként 1 nagyobb vagy 2 kisebb burgonya, töltött húshoz használt töltelék: nekem most 1 db zsömle, fél fej vöröshagyma, petrezselyem,majoránna, 1 db tojás , só, õrölt bors, margarin,
Elkészítése: A krumplit megpucoltam és félbevágtam azután közepét kiskanállal kiszedtem üreget csináltam bele. Elkészítettem a töltött húshoz használt tölteléket és ezzel töltöttem meg a krumplit. Jénai tálat margarinnal kikentem a krumpli forgácsokat beleszórtam és arra pakoltam rá a megtöltött krumplikat. A töltelék tetejére margarin darabkát tettem. Elõmelegített sütõben 220 fokon 3/4 órát sütöttem. Mikor kivettem a sütõbõl tányérra tettem és sajtot reszeltem rá és kevés csípõs paprikával ízesítettem.