Töltött alma
sponsored links
Több hetes diétázás után mindenkire ráfér egy kis kényeztetés! Kedves ismerõsömnek készítem ezt a töltött almát, ami, be kell látnom kicsit túlzás lesz, mert meglehetõsen nagy almákat sikerült vásárolnom!
Kettõ darabot készítek, mert jómagam sem szeretném kihagyni ebbõl az élvezetbõl!
Hozzávalók:
- 2 db savanykás alma
- 1 kanálnyi zabpehely
- 1 kanál méz
- 1 kanál mazsola
- pár csepp friss citromlé
- pár szem goji / lícium gyümölcs/
- pár szem dió összevágva
Elõször megmosom az almát, majd a felsõ 1/4 részét vízszintesen levágom, megskalpolom.
Ezután eltávolítom a magházat, hogy meg tudjam tölteni. A díszítés miatt a felsõ részt a képen látható módon megvágom, persze másképpen is lehet, ez az én opcióm.
A tölteléknek való dolgokat összekeverem, majd megtöltöm velem a mélyedéseket, ezután a kupakját ráhelyezem, és a sütõtálba helyezem mindkét almát. Kis vizet öntök alájuk, hogy ne égjenek le.
A felsõ rész díszítését csak sütés után készítem el, mert megégne a sütés alatt, ha már indulásra megtenném.
DÍSZÍTÉS:
- néhány szem goji bogyó
- 2 szem aszalt áfonya
- 1 kanál méz a csurgatáshoz
Aki elsõnek száraznak találja, készíthet hozzá valamilyen öntetet, én nem teszem, mert imádom a külön-külön érezhetõ tiszta ízeket!
A töltelékbe nem teszek édesítõt, mert nekem a mazsola elég édes, és így jobban megmarad az alma frissessége!
Körülbelül fél órát sütöm 170 fokon, de néha ránézek! Picit megszúrom, hogy meggyõzõdjek a sülési állapotáról.