Tökös-mákos rétes
sponsored links
Szombaton gulyást fõztünk bográcsban. Három óra környékén kezdtük meg az elõkészületeket, a tûz fél négykor lobbant fel.
Mivel a marhahús nem az a gyorsan puhuló fajta, ezért a bográcsozás már sötétben fejezõdött be.
Míg a bográcsban rotyogott a gulyás, addig a konyhában elkészítettem az idei õszi szezon kedvencét, a tökös-mákos rétest.
2 dl tejet 3 evõkanál cukorral felforraltam.
Beleöntöttem 3 dl darált mákot és fél dl darált mandulát, összefõztem.
Két réteslapot olvasztott zsírral meglocsoltam. A réteslap tetejére egy vékony sor sült, villával kikevert tököt halmoztam.
Tekertem egyet a réteslapon, egy sor felfõzött mák következett.
Tekerés - sült tökpüré - tekerés - felfõzött mák - tekerés.
3 rúd készült; tetejüket is ...