Tökös-mákos rétes

2012-11-09

sponsored links


Szombaton gulyást fõztünk bográcsban. Három óra környékén kezdtük meg az elõkészületeket, a tûz fél négykor lobbant fel.
Mivel a marhahús nem az a gyorsan puhuló fajta, ezért a bográcsozás már sötétben fejezõdött be.

Míg a bográcsban rotyogott a gulyás, addig a konyhában elkészítettem az idei õszi szezon kedvencét, a tökös-mákos rétest.

2 dl tejet 3 evõkanál cukorral felforraltam.

Beleöntöttem 3 dl darált mákot és fél dl darált mandulát, összefõztem.

Két réteslapot olvasztott zsírral meglocsoltam. A réteslap tetejére egy vékony sor sült, villával kikevert tököt halmoztam.

Tekertem egyet a réteslapon, egy sor felfõzött mák következett.

Tekerés - sült tökpüré - tekerés - felfõzött mák - tekerés.

3 rúd készült; tetejüket is ...

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2012/11/tok...

sponsored links

Keres?s