Tökös lecsó
sponsored links
Tegnap megint vettem egy szép zsenge tököt, eredetileg rántott tökkarikákat akartam készíteni belõle, de aztán módosult az elképzelésem, és egy isteni, hidegen is forró tökös lecsót fõztem belõle. Az a jó a tökben, hogy "tök semleges" ízû :D, így a lecsóból sem kiabált ki. Családtagjaim jó étvággyal falták, pedig a zsenge magocskák láthatóak voltak az ételben, - szerencsére ez senkit sem zavart. Tudják, hogy mindenféle módon próbálok zöldséget csempészni beléjük. Azért azt elmondom, hogy virsli is került a lecsóba, meg néhány karika kolbász "kellõsítõ" anyagként, mert a zöldségekhez azért nem fûlik annyira a foguk, hogy némi húsnemû nélkül is megegyék. Én próbáltam elkerülni a húsféléket, a tányéromban nem is látszik, de azért 1-2 karika kolbász és fél virsli nálam is lecsúszott végül :)
Hozzávalók: 1 db zsenge tök (aminek a héját körömmel könnyen meg lehet karcolni), kevés olaj, 4 jókora hagyma, 1 kg lecsópaprika, 3,5 db hegyes erõs paprika (magházával együtt szeletelve), 4 db nagyobb paradicsom (60 dkg), 1 doboz (500 gr) Nostia passzírozott paradicsom, kb. fél-1 dl víz a ...