Tökéletlenül finom vargabéles:)

2012-11-02

sponsored links


Kertész Klári készített nekünk, mikor megérkeztünk Udvarhelyre. Megszerettük. Most nem volt itthon mazsola, így szõlõszemek kerültek bele, nem volt cérnametélt, csak sima makaróni (illetve szarvacska tészta), de azzal is jó lett:). És nem használtam réteslapot sem hozzá, az egyszerûség kedvéért. A lényeg úgyis közötte van. Mondjuk, ha a réteslap azért jó az aljára, s különösen a tetjére, hogy a tészta ne piruljon meg. De mi pontosan ezt a pironkodást is szeretjük benne:)
Hozzávalók egy közepesen nagy tepsihez: egy csomag 25 dkg-os tészta kifõzve (hosszúmetélt, cérnametélt), kb 15 dkg cukor, 2 dl tejföl, reszelt citromhéj, 50 dkg tehéntúró, 4 tojás, vanília (cukor vagy eszencia)
A cukrot, a tojássárgákat, a vaníliával kikavarjuk habosra, hozzáadjuk a túrót, majd a tejfölt, citromhéjjat. Ha jó simára kevertük, beleforgatjuk a kihûlt tésztát és a tojások keményre vert habját. Kivajazott tepsibe simítjuk, fóliával ...

Folytats a blogon ... mutterkonyhaja.blogspot.com/2012/11/t...

sponsored links

Keres?s