Tökéletes nyári ebéd: málnakrémleves, grillezett nyakpecsenye cukkinivel
sponsored links
Természetesen a "tökéletes" jelzõ erõsen szubjektív a címben, talán ki kellene egészíteni azzal: nálunk. :) Vasárnap ide vagy oda, most kihagytam a szokásos húslevest és szinte mindent a teraszon csináltam, tekintettel a nagy melegre.
A nyakpecsenyét nem túl vékonyan felszeleteltem és saját készítésû pácba raktam, amiben a következõ volt: (bio, hidegen sajtolt) napraforgó és olívaolaj, õrölt kömény, fokhagymapor, házi paprikakrém, kapribogyó és annak ecetes leve, só, bors. Ezzel alaposan meglocsoltam a húst és félreraktam. A cukkinit felszeleteltem és picit besóztam.
Közben a leveshez két nagy marék málnát megmostam, 1 dl vízzel pépesítettem, majd szûrõn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele. Volt egy fél ízetlen sárgadinnyém, ezt meghámoztam, felkockáztam és a málnavelõvel együtt került a turmixba. Tettem még bele 3 ek. kókuszkrémet, kevés vizet, késhegynyi vaníliaport és õrölt gyömbért, egy evõkanál mézet. Magas fokozaton krémesítettem és ment a hûtõbe tálalásig.
Az elektromos grillen elõször a hússzeleteket kezdtem el sütni, majd félbe vágott hagymát raktam mellé, végül a legvégén a cukkinit - ennek tényleg csak pár perc kellett. Amíg a sütögetés zajlott, bekanalaztuk a hideg málnakrémlevest (pirított mandula vagy kesudió finom levesbetétnek!!), majd mindenki megelégedésére a másodikat is. :)
A nyakpecsenyét nem túl vékonyan felszeleteltem és saját készítésû pácba raktam, amiben a következõ volt: (bio, hidegen sajtolt) napraforgó és olívaolaj, õrölt kömény, fokhagymapor, házi paprikakrém, kapribogyó és annak ecetes leve, só, bors. Ezzel alaposan meglocsoltam a húst és félreraktam. A cukkinit felszeleteltem és picit besóztam.
Közben a leveshez két nagy marék málnát megmostam, 1 dl vízzel pépesítettem, majd szûrõn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele. Volt egy fél ízetlen sárgadinnyém, ezt meghámoztam, felkockáztam és a málnavelõvel együtt került a turmixba. Tettem még bele 3 ek. kókuszkrémet, kevés vizet, késhegynyi vaníliaport és õrölt gyömbért, egy evõkanál mézet. Magas fokozaton krémesítettem és ment a hûtõbe tálalásig.
Az elektromos grillen elõször a hússzeleteket kezdtem el sütni, majd félbe vágott hagymát raktam mellé, végül a legvégén a cukkinit - ennek tényleg csak pár perc kellett. Amíg a sütögetés zajlott, bekanalaztuk a hideg málnakrémlevest (pirított mandula vagy kesudió finom levesbetétnek!!), majd mindenki megelégedésére a másodikat is. :)