Tökéletes fõtt csemegekukorica
sponsored links
Most már lehet kapni nagyon finom csemegekukoricát nem horror áron!
Már nagyon vártuk, meg kell mondjam. Imádjuk a kukoricát!
Most felsóhajtanak páran, hogy megint ilyen alap dolgot írok le. Nekünk igen? már alap, de mi sem úgy születtünk, hogy tudunk finom kukoricát fõzni.
Annak idején nekem is gondot okozott, hogyan készítsem el.Lehet nevetni, nekem erre rá kellett kérdeznem anyukámnál és az üzletben néztem ahogy nagypapám válogatja a csöveket.
Hiába ?csak? kukorica, ennél is vannak dolgok, amikre érdemes odafigyelni, ahhoz, hogy nagyon finom kukoricát fogyaszthassunk.
Elõször is például arra, hogy az üzletben mikor válogatunk a csövek közt, ne legyen a külsõ héja száraz, barna. Ha már szárad és barnul, akkor az arról árulkodik, hogy nem frissen szedett a kukorica.
Húzzuk le a szárát (vagy szét) egy picit, hogy lássuk a szemeket. Szép, egyenletes nagyságú és színû kukoricát vegyünk. Ha gyönyörû kerek szemeket látunk máris összefut a nyál a szánkban, elképzeljük, milyen finom édes íze lesz, mikor megfõl. Ha már kicsit beesett a szemek közepe és nem is igazán fényes, akkor az a kukorica már öreg.
Az, hogy hosszabb, vagy rövidebb egy csõ, nem befolyásolja az ízét.
De egyszerre csak annyi csövet vegyünk, amennyit meg is fõzünk, mert a tárolás során sajnos veszít az értékeibõl!
Válasszunk egy nagy fazekat.
A külsõ leveleket eldobjuk, a többivel elkezdjük kibélelni a fazék alját.
Egy réteg héjra teszünk egy szint kukoricát. A kukoricának az alsó szárát a szemek alatt közvetlenül vágjuk le és ha a másik végén alig van szem, azt is.
A selymet távolítsuk el, amennyire tudjuk (pláne, ha zavar).
Megint egy sor héj jön, majd kukorica.
Ha a csövek nem férnek a fazékba, törjük el.
Héjjal zárjuk az egészet és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Kevés sót is tehetünk bele.
Fedõ alatt forraljuk fel, majd vegyünk a lángot takarékra és 10-15 percig fõzzük még.
Annyit szedjünk ki tányérra hûlni, amennyit el is fogyasztunk, a többit hagyjuk a vízben, hogy ne száradjanak ki.
Kihûlés után tányérra szedve, letakarva hûtõben tárolhatjuk egy kicsit, de frissen a legjobb
Szórhatjuk sóval, locsolhatjuk vajjal, ízlés dolga, ki hogyan szereti.
Mi sósan szeretjük. És Te?
Kezdõ háziasszonyok hasonló alapokat találhatnak még a blogon:
TEJBEGRÍZ
HABARÁS KÉSZÍTÉSE
PISKÓTA
VIDEÓS SEGÍTSÉGEK (PL. KALÁCSFONÁSHOZ, VIRGOLÁSHOZ, STB.)
SZELÍD GESZTENYE SÜTÉSE
VAJAS (LEVELES) TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
BLUNDEL TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
PALACSINTA
Csatlakozz hozzám a Facebookon is.
Már nagyon vártuk, meg kell mondjam. Imádjuk a kukoricát!
Most felsóhajtanak páran, hogy megint ilyen alap dolgot írok le. Nekünk igen? már alap, de mi sem úgy születtünk, hogy tudunk finom kukoricát fõzni.
Annak idején nekem is gondot okozott, hogyan készítsem el.Lehet nevetni, nekem erre rá kellett kérdeznem anyukámnál és az üzletben néztem ahogy nagypapám válogatja a csöveket.
Hiába ?csak? kukorica, ennél is vannak dolgok, amikre érdemes odafigyelni, ahhoz, hogy nagyon finom kukoricát fogyaszthassunk.
Elõször is például arra, hogy az üzletben mikor válogatunk a csövek közt, ne legyen a külsõ héja száraz, barna. Ha már szárad és barnul, akkor az arról árulkodik, hogy nem frissen szedett a kukorica.
Húzzuk le a szárát (vagy szét) egy picit, hogy lássuk a szemeket. Szép, egyenletes nagyságú és színû kukoricát vegyünk. Ha gyönyörû kerek szemeket látunk máris összefut a nyál a szánkban, elképzeljük, milyen finom édes íze lesz, mikor megfõl. Ha már kicsit beesett a szemek közepe és nem is igazán fényes, akkor az a kukorica már öreg.
Az, hogy hosszabb, vagy rövidebb egy csõ, nem befolyásolja az ízét.
De egyszerre csak annyi csövet vegyünk, amennyit meg is fõzünk, mert a tárolás során sajnos veszít az értékeibõl!
Válasszunk egy nagy fazekat.
A külsõ leveleket eldobjuk, a többivel elkezdjük kibélelni a fazék alját.
Egy réteg héjra teszünk egy szint kukoricát. A kukoricának az alsó szárát a szemek alatt közvetlenül vágjuk le és ha a másik végén alig van szem, azt is.
A selymet távolítsuk el, amennyire tudjuk (pláne, ha zavar).
Megint egy sor héj jön, majd kukorica.
Ha a csövek nem férnek a fazékba, törjük el.
Héjjal zárjuk az egészet és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Kevés sót is tehetünk bele.
Fedõ alatt forraljuk fel, majd vegyünk a lángot takarékra és 10-15 percig fõzzük még.
Annyit szedjünk ki tányérra hûlni, amennyit el is fogyasztunk, a többit hagyjuk a vízben, hogy ne száradjanak ki.
Kihûlés után tányérra szedve, letakarva hûtõben tárolhatjuk egy kicsit, de frissen a legjobb
Szórhatjuk sóval, locsolhatjuk vajjal, ízlés dolga, ki hogyan szereti.
Mi sósan szeretjük. És Te?
Kezdõ háziasszonyok hasonló alapokat találhatnak még a blogon:
TEJBEGRÍZ
HABARÁS KÉSZÍTÉSE
PISKÓTA
VIDEÓS SEGÍTSÉGEK (PL. KALÁCSFONÁSHOZ, VIRGOLÁSHOZ, STB.)
SZELÍD GESZTENYE SÜTÉSE
VAJAS (LEVELES) TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
BLUNDEL TÉSZTA KÉSZÍTÉSE
PALACSINTA
Csatlakozz hozzám a Facebookon is.