Tökéletes Csiga - Fahéj-Kakaó-Gyömbér

2011-10-04

sponsored links


Sokféle csigával találkoztunk már, egyik jobb volt. A másik jobb volt. És persze voltak a béna csigák. Amik csak lapultak és nem másztak. Közös volt bennük, hogy általában hamar elfogytak és az aljukon kifolyó csokis, cukros máz odaégett. Ami most következik, az nem ilyen. Kicsit hosszabb volt az elõkészítés - a kis csigák lassan nõnek, ám megérte. Ez a másik jobb. Ha nem a legjobb. Köszönet az Édes és Keserû blognak.

Hozzávalók a csigákhoz:                                       A töltelékhez:
- fél kocka, 25 gr friss élesztõ                                   - 6 evõkanál cukor
- 125 ml meleg víz                                                    - 2 evõkanál kakaópor
- 120 gr liszt a kovászhoz                                         - gyömbér por ízlés szerint
- 480 gr liszt késõbb a csigához                                - 100 gr olvasztott vaj         
- 4 tojás                                                                      - 1,5 evõkanál fahéj         
- 1,5 evõkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 120 gr puha vaj
Elkészítés  ...

Folytats a blogon ... beastie-bistro.blogspot.com/2011/10/t...

sponsored links

Keres?s