Tökmagos stangli
sponsored links
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg Ráma margarin, 10 dkg juhtúró, 2 evõkanál tejföl, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál só, 1 tojás, 8 dkg héj nélküli tökmag.
Elkészítése: A lisztet összekeverjük a sütõporral meg a sóval, elmorzsoljuk benne elõbb a margarint, majd a júhtúrót, aztán hozzáadjuk tejfölt és közepesen puha tésztád gyúrunk belõle. Fóliába csomagoljuk, 30 percig a hûtõben tartjuk. A tökmagot száraz serpenyõben megpergeljük, ha kihûlt, összevágjuk. Mikor az idõ lejárt, a tésztát kiszedjük, 1 cm vastag lappá nyújtjuk, majd 1 cm széles és 10 cm hosszú rúdakká vágjuk. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, a tökmagba mártjuk, majd sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon, 18-20 percig sütjük.
Megjegyzés: A stangli tésztája nagyon jól fagyasztható. Legjobb, ha a kis rúdakat egy tálcán lefagyasztjuk, majd áttesszük egy zacskóba és úgy tároljuk. Közvetlenül sütés elõtt kivesszük, egyenként lekenjük, tökmagba mártjuk és hideg sütõben sütjük.