Tökmagos pogácsa
sponsored links
Az eredeti receptet gyongyfazek.blogspot.com oldalon leltem, de mivel hirtelen felindulásból készült kicsit csaltam.
Hozzávalók: 18 dkg Ráma 18 dkg tejföl 2,5 dkg élesztõ 60 dkg liszt 4 teás kanál só 17,5 dkg kefír 1 tojás + 1 a tetejére 8 dkg tökmag 3 kk tökmag olaj |
Hajnalba úgy gondoltam mégis jó volna ma pogit enni. A margarint a liszttel és a sóval elmorzsoltam. A tejfölbe elmorzsoltam az élesztõt, hozzá kevertem a kefirt, a tojást és az olajat. Az egész egyveleget a lisztes margarinhoz öntöttem és jól összegyúrtam. A tökmagot a legvégén szórtam a tésztába és egy kicsit ezzel is átgyúrtam. Kelesztõ tál, fedõ s irány a hûtõ.
2 órával késõbb, némi átgyúrás és pihentetés után 1,5 cm vastagra nyújtottam, tetejét tojással megkentem és elõmelegített sütõben szépségesen pirosra sütöttem.