Tökmagos pogácsa

2014-06-16

sponsored links

Az eredeti receptet gyongyfazek.blogspot.com oldalon leltem, de mivel hirtelen felindulásból készült kicsit csaltam.







Hozzávalók:

18 dkg Ráma
18 dkg tejföl
2,5 dkg élesztõ
60 dkg liszt
4 teás kanál só
17,5 dkg kefír
1 tojás + 1 a tetejére
8 dkg tökmag
3 kk tökmag olaj


Hajnalba úgy gondoltam mégis jó volna ma pogit enni. A margarint a liszttel és a sóval elmorzsoltam. A tejfölbe elmorzsoltam az élesztõt, hozzá kevertem a kefirt, a tojást és az olajat. Az egész egyveleget a lisztes margarinhoz öntöttem és jól összegyúrtam.  A tökmagot a legvégén szórtam a tésztába és egy kicsit ezzel is átgyúrtam. Kelesztõ tál, fedõ s irány a hûtõ.
2 órával késõbb, némi átgyúrás és pihentetés után 1,5 cm vastagra nyújtottam, tetejét tojással megkentem és elõmelegített sütõben szépségesen pirosra sütöttem.

Folytats a blogon ... nagymamamkonyhaja.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s