Tökmagos keksz (paleo)
sponsored links
Az idei karácsonyi és szilveszteri ropogtatni valónk lesz. A finomságát mi sem bizonyítja jobban mint, az, hogy a gyerekek hazajötte után pillanatok alatt elfogyott a próbasütés. E mellett persze a már megszokott itt található sajtos rúd is elkészül majd.
Hozzávalók:
2 tojás
4 centiliter víz
2 centiliter citromlé
5 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg tökmag
5 dkg éven túl érlelet parmezán
só (elhagyható)
továbbá:
2 dkg éven túl érlelt cheddar sajt
A tökmagot szárazon megpirítjuk. Finomra daráljuk. A parmezánt finomra reszeljük. A tojást összekeverjük a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a tökmaggal és parmezánnal elkevert lisztkeveréket és a sót. Egynemû tésztává keverjük. 15 percre hûtõszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk, majd két sütõpapír közé téve fél centi vastag lappá nyújtjuk. 1 centi széles 5 centi hosszú csíkokra vágjuk. Sütõpapíros lemezre rakosgatjuk, végül 175 fokos sütõbe téve 15-18 perc alatt megsütjük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!