Tökmagos-húsos csiga
sponsored links
Ezt az ételt egy jól sikerült tökmagos kifli és a maradék szaftos husi ihlette. Történt ui., hogy a szaftos hús, amit ezúttal nem karajból, hanem csirkemellbõl készítettem, kissé kemény volt. Már nyersen is elég nehezen lehetett szeletelni, és hiába áztattam elõzõleg tejbe, hogy puhuljon, elkészülve se lett túl jó az eredmény. Nagy nehezen mégis megettük a felét, de a maradékhoz nem volt kedvünk. Mit is csináljak vele? Mert hogy ételt ki nem dobunk, legalábbis nem szívesen. Jött az ötlet, hogy ledarálom - az tuti, hogy felpuhítja a hús rostjait. :D Így is lett. De épp nem volt itthon szikkadtabb péksüti (sõt még friss se), amire szendvicskrémként rákenhettem volna, hogy melegszendvicsnek együk meg. Ki is találtam, hogy csiga lesz belõle, de nem olyan, mint múltkor, hanem a 3 nappal korábban készült tökmagos kifli tésztáját mentem át picit újragondolva. Így megszületett ez a nagyon finom, enyhén zöld színû és másnap is puha húsos csiga.
A töltelékhez nem muszáj ugyanolyan maradék husit használni, mint amilyet én. Nyugodtan tölthetõ bele másféle ...