Tökmagolajos kuglóf/Kürbiskernöl-Gugelhupf

2013-03-12

sponsored links


Nagy tökmagolaj rajongóként, idõnként igyekszem a süteményekbe is belecsempészni ezt a sötétzöld aranyat , jelen esetben Stájerországból származót. Mint már megtapasztaltam, vaj vagy más zsiradék helyettesítõjeként, fantasztikus ízt és színt kölcsönöz. Mivel a kuglófot nálunk mindenki szereti, örömmel vettem Franz Labugger receptjét. Gyors az elõkészítése, gyönyörûen megsült és aki csak hozzájutott, mindenki kapkodta.

Hozzávalók egy 22 cm átmérõjû kuglóf formához:
4 tojás
100 ml víz
150 ml porcukor
1 csomag vaníliás cukor
100 ml tökmagolaj
marék tökmag
10 dkg finomított kristálycukor ...

Folytats a blogon ... notburga.blogspot.com/2013/03/tokmago...

sponsored links

Keres?s