Tökmagolajos kuglóf
sponsored links
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 100 ml víz
- 200 g nyírfacukor
- 2 kk vanília aroma
- 100 ml tökmagolaj
- 1 marék tökmag
- 250 g (tönköly)liszt
- 2 kk szódabikarbóna + pici citromlé
- porcukor a szóráshoz
- A kuglóf-formát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük.
- A tojásokat szétválasszuk.
- A tojássárgákat kikeverjük a vízzel, tökmagolajjal, vanília aromával és 150 g (nyírfa)cukorral.
- A tojásfehérjékbõl és megmaradt 50 g (nyírfa)cukorból habot verünk.
- A lisztet hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez, elkeverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, felfuttatjuk pici citromlével és alaposan összekeverjük.
- Fokozatosan belekeverjük a tojáshabot is.
- A kuglóf-forma aljára szórjuk a tökmagot, majd ráöntjük az elkészült masszát.
- Elõmelegített 150 fokos sütõbe toljuk és kb 70-75 perc alatt megsütjük. (Tûpróba!)
- Melegen meghintjük porcukorral.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A képek sajnos nem adják vissza az igazi színét: a belsejének nagyon különleges, zöldes árnyalata van a tökmagolajtól.
- Ezt a receptet használtam (módosításokkal).