Tökmagolajban pácolt csirkemell zöldséges barna rizzsel

2014-05-13

sponsored links


Hozzávalók (2 fõre):
  • 1 db csirkemell filé (kb 40 dkg)
  • 0.5 dl tökmagolaj (vagy kevesebb)
  • õrölt bors
  • bazsalikom
  • kakukkfû
  • 20 dkg barna rizs
  • 1 sárgarépa
Elkészítés:
  1. Elõzõ este a csirkemellet bepácoljuk. Elõbb szeleteket vágunk a csirkemellbõl, majd fûszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, kakukkfûvel és meglocsoljuk tökmagolajjal. A szeletek mindkét oldalát fûszerezzük és olaj is érje mindenhol. (Egymáshoz is dörzsölhetjük a szeleteket, nem kell ússzanak az olajban, csak érje õket mindenhol.) Ha ezzel megvagyunk, fedjük le és a másnapi sütésig tartsuk hûtõben.
  2. Másnap a bepácolt csirkemell-szeleteket rakjuk kiolajozott hõálló tálba, a tökmagolajos páclét is öntsük rá/alá.
  3. 180 fokra elõmelegített sütõben lefedve süssük kb 45-50 percig, vigyázva, hogy ne száradjon ki. (Arra lehet számítani, hogy a hússzeletek levet engednek, tehát nem kell nagyon sok olajat tölteni alá az elején, de sütés közben néha nézzünk rá, ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.) Az utolsó 10-15 percben vegyük le a sütõtál fedelét és kicsit pirítsuk meg a csirkemell szeleteket.
  4. Míg a hús készül, fõzzünk barna rizst (1 egység rizs, 3 egység víz, só). A fõzési idõ felénél (vagy még késõbb) adjunk hozzá egy apró kockákra vágott sárgarépát. Ha megpuhult a rizs és a sárgarépa is megfõtt, szûrjük le. (Esetleg öblítsük át forró vízzel, Semmiképp sem hideggel, mert az kihûti.)
  5. Tálaljuk a tökmagolajban pácolt és sült csirkemell szeleteket a zöldséges barna rizzsel.
 



Megjegyzések, tapasztalatok:
-  A barna rizs fõzési ideje igen hosszú, ezért elkezdhetjük a hús sütésével egyszerre.
- A barna rizshez adhatunk zöldborsót vagy kukoricát is, én most sárgarépát használtam. Ha sok zöldséget teszünk a rizshez, akkor arányosan csökkenthetjük a rizs mennyiségét, különben a köret túl sok lesz.
- Ötlet innen.


Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/05/tokm...

sponsored links

Keres?s