Tökmaglisztes Pogácsa
sponsored links
A kedvencek listájára felkerült a tökmagliszt közé az élettani szempontból nagyon értékes Tökmagliszt.
Tulajdonságai hasonlóak, mint a többi magliszté, de azért kiemelnék néhányat:
A tökmagliszt rostban gazdag, 5,43% rostot tartalmaz. Magas a fehérje tartalma, viszont szénhidrát-és zsírtartalma szegény. Alacsony kalória és glikémiás indexû liszt.
Ami még szintén nagyon fontos, hogy értékes ásványianyagokat tartalmaz: rendkívül magas a magnézium és a kálcium, cinktartalma!
E ásványianyagok fontosságáról itt olvashatsz!
A pogácsa rendkívül ízletes lett, aki szereti a tökmagolajat és a tökmagos ételeket annak tetszeni fog.
Nem mellékesen nagyon guszták lettek a zöld színû pogácsák:)
A www.naturecookta.hu gyártja, az oldalon további információkat találtok.
Csak keverve ajánlom használni, mert igazán intenzív ízvilágú!
Gondoltam ne rontsuk el ezeket a nagyszerû tulajdonságokat, többek között az alacsony glikémiás indexre és szénhidrát tartalomra gondolok, így tulajdonságokban hasonló lisztekkel kevertem.
Aki lisztérzékeny hagyja ki a tönkölylisztet és emelje meg a mandulaliszt mennyiségét vagy keverhet mellé bármilyen gluténmentes lisztkeveréket.
Hozzávalók:
( 20-30 db pogácsa) ...