Tökmaglisztes gluténmentes keksz

2012-03-18

sponsored links


Egyszer Duendénél olvastam egy zöld zsemle receptet, amibe õ tökmaglisztet tett. Fellelkesültem, hogy ez gluténmentes lisztféle, amit én is tudnék használni Ábel diétájában. Egy kedves cégtõl (sajnos már nem emlékszem a nevükre), sikerült is potom 250 forintért beszereznem 1 kg tökmaglisztet. Egyébként nem lehetett akkor még kapni a boltban (most már van a Kooktában, azt hiszem, de nem ilyen, hanem más eljárással készült). Ez tulajdonképpen úgy készül, hogy a tökmagolajat kisajtolják és a visszamaradt töretet megõrlik. Tényleg nagyon zöld, aromás lisztféleség. Sajnos zsemlében nem vált be, mert nem kelt meg a tészta, és már régóta gondolkodtam rajta, hogyan használhatnám keksz készítésre. Eddig nem mertem kísérletezni, de Ritánál olvastam egy tökmaggal készülõ kekszreceptet, gondoltam, itt az idõ, és elõvettem a tökmagõrleményt.
Ez lett belõle:

Tényleg olyan biokeksz íze van. Frissen nagyon jó volt, ropogós, ízletes. A fiuknak is nagyon bejött. Nekem kihûlve már nem nagyon ízlett valamiért, de szendvicskrémmel még fogyasztottam belõle. Tulajdonképpen diétásnak lehet mondani, mivel a tökmaglisztben sok a fehérje és kevés a szénhidrát, ráadásul zsírtalanítva van.

Hozzávalók nálam:
100 g tökmagliszt
100 g gluténmentes liszt (Schar mix B)
35 g gluténmentes zabpehelyliszt
1 tojás
1 tojás sárgája ...

Folytats a blogon ... farkaselet.blogspot.com/2012/03/tokma...

sponsored links

Keres?s