Tökmagliszt és diéta

2012-06-26

sponsored links


Érdemes sütés-fõzéshez a tökmaglisztet választania, ha alacsony szénhidráttartalmú lisztet szeretne, de allergiás a diófélékre, és emiatt a mandula- és a gesztenyelisztet nem használhatja. A tökmagliszt készítése során elõször megtisztítják a tökmagot a héjától, majd vegyszerek nélkül, hidegen kisajtolják belõle az olaját. A fennmaradó anyagot õrlik finomra, ez lesz a tökmagliszt. Mind íze, mind illata igen jellegzetes, zöldes a színe, és rengeteg ételhez, recepthez felhasználható részben vagy egészben. Allergiások esetében sem okoz emésztési panaszokat. A vegetáriánusoknak is vegánoknak is ajánlatos fogyasztani, mivel magas a fehérjetartalma. Fogyókúrázóknak, diétázóknak, egészségesen étkezõknek is kiváló alternatíva lisztre alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt.
Na, akkor én ma nagyon egészségesen diétáztam.
Úgy gondoltam, hogy a legjobb diétába is belefér egy kis galuska, még ha ritkán is.
De most itt a tökmagliszt, ezt ki kell próbálnom. Hoppá! ez nagyon jóóó! A tökmagliszt (szerintem, bár még kezdõ vagyok a témában) nem oldódik annyira fel illetve el a tojásban, mint a sima, búzaliszt, de megköti és talán ezért amikor fõzzük a sok tojástól 2-3 szorosára dagad a galuskánk.

Azon kedves olvasóim akik az ÕRÜLTEN JÓ ÉTELEK -en keresztül jut el a Bio boltba (bal oldalon, kattints a képre) és ott Xukor és Natur Cookta termékeket (többet szeretnél tudni?, kattints a szövegre)  vásárolnak azoknak 10 % kedvezményt biztosítanak mennyiség függetlenül. Regisztráció után rendelhetsz és a ajándékutalvány mezõbe be kell írni a :   orultszakacs12   kódot

TÖKMAGOS GALUSKA, HAGYMÁVAL ÉS SONKÁVAL
Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2012/06/...

sponsored links

Keres?s