Tökmagkrémes-spenótos tészta grillezett paradicsommal
sponsored links
Ismét egy olyan finomság következik, melyet Z vadászott. Ez talán az egyik legfinomabb tésztaétel, melyet valaha ettem.
Nem egy hipp-hopp elkészülõ finomság, de megéri az idõt ráfordítani.
Hozzávalók:
A tökmagkrémhez: 10 dkg hántolt tökmag, 1 dl extraszûz olívaolaj, só, bors
A tökmagkrémhez: 10 dkg hántolt tökmag, 1 dl extraszûz olívaolaj, só, bors
A tésztához: 50 dkg kagylótészta, 10 dkg koktélparadicsom, 2-3 evõkanál balzsamecet, 20 dkg friss spenót, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg mascarpone, só, bors, olívaolaj, sajt reszelni
A tökmagkrémhez a lehántolt tökmagot az olívaolajjal, sóval és õrölt feketeborssal robotgép segítségével pürésítjük. A tésztához nem használjuk el a teljes mennyiséget; jut még kenyérre vagy grillezett húshoz, zöldséghez is.
A koktélparadicsomokat félbevágva sütõlemezre ültetjük, meglocsoljuk a balzsamecettel és olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk; majd sütõben meggrillezzük.
A tésztát sós vízben kifõzzük.
A spenótot megmossuk, leszárítjuk; a fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk.
Forró serpenyõben egy kis olajat forrósítunk, rádobjuk a spenótleveleket, a fokhagymaszeleteket, sózzuk, borsozzuk.
Amint a spenótlevelek összeestek, hozzáadunk néhány kanál tökmagkrémet és a mascarponét.
Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a kifõtt tésztát.
Már csak a tálalás van hátra: a grillezett paradicsomot a tészta tetején elosztjuk, majd megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
Itt akár véget is érhetne a mese, de ez annyira finom, hogy másnap már újra ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy újra elkészítsük. Elkészítjük. Jó étvágyat!
Kíváncsian várom, milyen finomságot vadászik Z a jövõ hétre.