Tökjó

2012-07-14

sponsored links


Ez a tökmagos-sajtos kréker bármilyen alkalomra szuper választás: egy bulira, egy baráti beszélgetéshez vagy egy meccshez, kiváltképp, ha 1-2 pohárka sör vagy bor is lecsúszik. :)) Egyszerû elkészíteni és a pihentetési idõt leszámítva gyorsan összedobható.

A tejet kissé megmelegítettem, elkevertem benne a mézet és belemorzsoltam az élesztõt. Néhány percre félretettem, amíg felhabosodott.
A tökmagot késes robotgépben durvára aprítottam, majd egy tálkában félreraktam. A gépbe mértem a tökmaglisztet, a finomlisztet, a sót és a hideg vajat, majd bekapcsoltam 10-20 másodpercre, amíg a vaj elkeveredett a lisztekben és morzsás lett. Ekkor adtam hozzá a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztõs tejet, majd újabb néhány másodperc alatt összeállítottam a tésztát. A gépbõl kivéve kézzel finoman beledolgoztam a reszelt sajtot és - egy fedett tálban - 2 órán keresztül hagytam pihenni.

Pihentetés után a sütõt elõmelegítettem 190-200 °C-ra. A tésztát finoman lisztezett deszkán (egyszerûbb már egybõl a sütõpapíron) vékonyra nyújtottam (kb. 2 mm), sót õröltem rá (elhagyható, ha valaki kevésbé sós finomságra vágyik), és megszórtam a tetejét a korábban félretett, aprított tökmaggal. Finoman végigtoltam a ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2012/07/tokjo.html

sponsored links

Keres?s