Töki pompos - paleo
sponsored links
Nagy kedvencem volt korábban is, így megpróbálkoztam elkészíteni a paleó verzióját ennek a finomságnak. Szerintem jól sikerült, egy próbát mindenképpen megér.
Hozzávalók:
Tészta:5 dkg gesztenyeliszt, 12 dkg szezámliszt, 3 dkg tökmagliszt, 1 ek. tápiókaliszt, 3 kis méretû tojás, 1,2 dl víz, 1 dl sertészsír, 1 mk. só, 1/2 mk. chiliszósz,
Tetejére:1 fej lilahagyma, 3 dkg kolbász, 3 dkg zsírszalonna, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. zsír, 1 tk. kókusztej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgépben egynemûvé dolgozzuk, majd szilikonlappal bélelt gáztepsire kenjünk a kapott masszát vékonyan. A tetejére rakjuk a vékonyra szelt hagymát, szalonnát, és a kolbászt, majd 190 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt készre sütjük.
A tetejére elkészítjük a fokhagymás zsírt, amihez a zsírt felolvasztjuk, majd kikeverjük az átpaszírozott fokhagymával, sóval, és a kókuszkrémmel.