Töki pompos, kenyérlángos vagy langalló
sponsored links
Szerintem a fesztiválokon az egyik legjobb dolog a töki pompos vagy más néven langalló. Bár az elmúlt években úgy éreztem, hogy a színvonal egyre csökken. A hagyományos szalonnás-hagymás változat alig lelhetõ fel, inkább valami magyaros pizzautánzatokkal találkoztam, és az adagok egyre kisebbnek tûntek.
Korábban is készítettem töki pompost, finom lett, de mivel Limara magvas kenyere annyira bejött és nála is találtam egy töki pompos receptet, hát egyértelmû volt, hogy ezt választom. Az eredeti Limara féle recepten kicsit változtattam. Nem volt itthon krumpli (az összesbõl majonézes-hagymás saláta készült) krumpli pelyhet, a krumpli fõzõvize helyett feles arányban tejet és vizet használtam. A feltétet pedig saját ízlés szerint változtattam meg.
Hozzávalók:
Tészta:
3 evõkanál krumplipehely
(vagy 1 közepes fõtt, lehûlt összetört krumpli, ebben az esetben csak 2 dl folyadék kell, ami a krumpli fõzõvize)
1,5 dl langyos tej
1,5 dl langyos víz
2 teáskanál só ...