Töki pompos

2017-10-12

sponsored links

Nagy kedvencünk a Töki pompos, más néven, a Kenyérlángos.
Sok éve készítem már és mindig nagy mosolyt tudok csalni Zéé arcára, ha ezzel várom vacsorára. ?

(Ahogy a videón és a fotón is láthatjátok, most is vacsira készült.)

Na szóval..
Sokféle Töki pompos recept található a neten, nekünk ez a tészta recept jött be a legjobban. (Köszi Márti!)
Egyszerû, gyors, és nagyon finom. Még nyújtódeszka sem kell, mert annyira lágy a tészta, hogy könnyedén szét lehet teríteni kézzel is a tepsiben.
Mi leginkább lilahagymával és baconnel szeretjük, de ezeknek híján tökéletesen megteszi a vöröshagyma és a zsírszalonna is (utóbbi apró kockákra vágva).
Akkor sincs tragédia, ha kifogytunk a sajtból, elhagyható róla.

A feltétekhez nem írok mennyiségeket. Mindenki tegyen rá annyit, amennyit gondol vagy amennyi éppenséggel van otthon. Kísérletezgethetsz más feltétekkel is (tepertõvel, sonkával, egyebekkel).

Úgyhogy, ha már készítetted, akkor azért, ha még nem, akkor azért, állj neki, mert az egyik legjobb, amit ilyen kevés alapanyagból készíteni lehet!

A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítésérõl!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 4 dkg friss élesztõ
  • 1 tk kristálycukor
  • 1 dl langyos tej
  • 2 kk só
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1,5 dl víz

A feltéthez:

  • tejföl
  • lilahagyma vagy vöröshagyma, felszeletelve
  • bacon vagy zsírszalonna, apróra vágva
  • reszelt sajt

Elkészítés

  1. Az élesztõt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is.
  3. Tésztává gyúrjuk, dagasztjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk.
  4. Egy kizsírozott gáztepsibe simítjuk a tésztát (legyen egyenletes); megkenjük bõven tejföllel, mehet rá a hagyma és a bacon, majd megszórjuk az egészet reszelt sajttal is.
  5. 180 °C-ra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt megsütjük.

Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:

Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket. ?
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.

Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!

Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!

Mentés

Mentés


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/sos-kelt-tesztak...

sponsored links

Keres?s