Tökfõzelék zsenge tökbõl
sponsored links
És amire már nagyon régen vágytam, most végre elkészült, finom zsenge tökbõl rengeteg kaporral, tejföllel isteni tökfõzeléket fõztem. Olyan zsenge tök kell hozzá, aminek a héját körömmel meg lehet karcolni. Annak a magjai olyan puhák, hogy az egész tök - a vékony héja kivételével - ehetõ.
Hozzávalók: 1 zsenge tök, 1 csapott fehér kanál só, 1 dl forró víz, 1 nagy csokor kapor, 2 csapott evõkanál keményítõ, kb. 1 dl hideg víz, 5-6 evõkanál tejföl, (ha szükséges, még pici só).
A tököt zöldséghámozóval nagyon vékonyan megtisztítottam, aztán hosszában és keresztben is ketté vágtam, hogy jobb legyen rajta a fogás. Nagy lyukú reszelõn magostól mindenestõl lereszeltem, bele egyenesen a fõzõ edénybe. Öntöttem alá ...