Tökfõzelék vs. csicseriborsó leves

2011-09-25

sponsored links


Aki diétán van, az nem ehet mindent, csak úgy hûbelebalázs módra. Azt terveztem, hogy csicseriborsó levest készítek, mert - megvallom õszintén - ilyet még nem ettem. Eddig kimaradt az életembõl, és ezt be kell pótolnom! Ezért nemrég vettem két üveggel, hogy alkalomadtán elkészítem. Ma jött el a napja.
Ám reggel a kertben járva, észrevettem, hogy az utolsó spárgatök elbújt a hatalmas, rozsdásodó levelek alatt, hát azonnal eldõlt az el sem kezdõdött mérkõzés, a csicseriborsót a tök kiütötte. Az asszonykám is szereti, hát nincs mese.
A tökfõzelék nálunk idényben elég gyakori. Amit az asszonykám készít nagyon finom (minden), szeretem (a fõztjét), de most nagyon be volt fogva, ezért én álltam neki.
Pucolás, kibelezés, bele a robotgépbe, szép vékonyra gyalulta. Egy közepes hagymát karikára vágtam, megdinszteltem. Amikor egy kicsit megfonnyadt rádobtam a tököt. Sóztam, egy evõkanálnyi ecetet loccsintottam rá, gyengéden átforgattam. A kímélet oka, hogy ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s