Tökfõzelék sertésszelettel
sponsored links
A fõzelékek közül a tökfõzelék az egyik kedvencem, persze csak abból a tökbõl amit én gyalulok és elteszem a mélyhûtõbe vagy amikor már lehet kapni primõrként vagy a szabadföldit. Ez most az elõbbi és friss. Sokat nem lehet róla beszélni, vagy szereti valaki vagy nem, a fõzelékeket többnyire nem. A kapor pedig a zöldfûszerek között nálam versenyben van a bazsalikommal, és az eredmény döntetlen. Mindkettõt nagyon szeretem.
Hozzávalók:
1 1/2 kg tök (új), 2 dl tejföl, 1 dl tej, 3 dk teljes kiörlésû liszt, 4 szál újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, só, 1 csokor kapor
80 dkg sertéslapocka egyben hagyva (szelhetõ része), 1 dl olaj, 3 gerezd fokhagyma, õrölt bors, késhegynyi õrölt kömény, só
A húst megmosom, leszárítom és a forró olajban minden oldalát kissé lepirítom, beleteszem az apróra vágott fokhagymát, borsot, köményt és sózom. Aláöntök kevés vizet - amit többször pótolok, mert...