Tökfõzelék marhanyelvvel

2013-07-17

sponsored links


A marhanyelv elkészítésével kezdjük a fõzést.
A füstölt marhanyelvet egy éjszakára beáztattam. Másnap a nyelvet leöblítettem, friss vízben feltettem fõni. A fõzõvizet néhány babérlevéllel, 5-6 gerezd fokhagymával, sóval, fél maroknyi egész feketeborssal ízesítjük.
Mikor a nyelv megpuhult, a vastag hártyát lehúzzuk róla, majd a vízbe visszahelyezve kihûtjük.
A fõzõvízben kihûtött marhanyelvet lecsepegtetjük, hûtõszekrényben tároljuk.

Egy kg gyalult tököt besózunk, bõ órát állni hagyjuk.

Zsíron megfonnyasztunk 3 fej, apróra vágott vöröshagymát. rádobjuk a levétõl kinyomkodott tököt, felöntjük annyi vízzel, hogy a tököt ellepje; sóval és piros paprikával, ecettel ...

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2013/07/tok...

sponsored links

Keres?s