Tökfõzelék
sponsored links
Nagyon szeretem a tökfõzeléket, de csak azóta fõ egyenletesen, amióta rendes gyalut használok, és nem az uborkagyalu másik felét. Az is segített, hogy elõre besóztam, de nem csavartam ki, az ecetet pedig már fõzés közben beletettem. 1,2 kg volt a tök tisztítás után, hozzá 1 hagyma, kapor, és 1 pohár aludttej, vagy tejföl.
Mivel a tavalyi szárított kaporból még maradt, frisset meg elfelejtettem venni, és a kertben sem nõtt ki, így azt tettem bele. A hagymát apróra vágtam, egy kis vízzel feltettem fõni, majd amikor forrt, akkor tettem bele a besózott tököt, kaprot. Még öntöttem hozzá vizet, de nem kell sok, mert a tök enged. Fedõ alatt fõztem, berántottam, hozzákevertem a tejfölt és kész. Tükörtojással, fasírttal, sült hússal esszük. Jó hozzá a fészkes tojás is. Recept holnap.
A kapor teatojásban van. |