Tökfõzelék
sponsored links
Egy kedves barátunk bõségesen ellát minket saját termesztésû tökjeivel és cukkinijeivel, így gyakran kerül az asztalunkra rántott cukkini, cukkinis lepénykék, tökpörkölt vagy éppen tökfõzelék. Igen, a megosztó tökfõzelék, mi szeretjük. A hagyományos palóc tökfõzelék alapján készítem - habarással, picit savanyúan, sok kaporral, de olykor tejföl helyet tejszínnel és liszt helyet kukoricakeményítõvel habarom be, a hagymát pedig elhagyom belõle. A palócok (különösen a barkók) elõszeretettel habarnak rántás helyett, sõt olykor rántás mellett is.
Hozzávalók
- 2 közepes spárgatök meghámozva, kimagozva, legyalulva
- 2 evõkanál olaj (eredetileg zsír)
- 1 nagy csokor kapor apróra vágva
- 2 dl tejszín vagy tejföl
- 2 evõkanál kukoricakeményítõ (így gluténmentes) vagy liszt ...