Tökfõzelék
sponsored links
Pár hete emlegetem, hogy tökfõzeléket kellene fõzni, de sorra meg lett vétózva. A pénteki rohanásban viszont nem foglalkoztam az ellenkezéssel, megvettem a piacon három gyönyörû kis tököt. Annyira zsengék voltak, hogy azt gondoltam, nem létezik, hogy ebbõl rossz süljön ki. ((Halkan, és két zárójelben jegyzem meg itt, hogy cserébe viszont készítettem mellé csirkepaprikást feltétnek.))
Valóban finom lett, és a kesudió miatt kicsit krémes jellegû. Meggyõzõ lehet, hogy a legnagyobb ellenkezõ kétszer is szedett. Pedig kapor is volt benne. Bár nem tudom ez utóbbi mennyire szólt a szakácsnõnek, és mennyire a fõzeléknek, illetve az éhes hasnak. :)
Lényeg, a lényeg, bárkinek javaslom a receptet kipróbálásra, annak is, aki nem vegán, mert a kesudióval sûrített fõzelékfélék mindig nagyon ízletesek. Ráadásul a friss növényekbõl készült tökfõzeléket össze sem lehet hasonlítani az öreg, a szárát is belereszelt mélyhûtött tökbõl készülttel. Nem csodálom, hogy sokan nem szeretik.
Hozzávalók:
3 kisebb fõzõtök
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor kapor ...