Tökfõzelék
sponsored links
Az egyik kedvenc ételem a tökfõzelék, különösen így tavasszal, amikor zsenge tökbõl és friss kaporból lehet készíteni.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg gyalult tök
1 nagy csokor kapor
2 -3 evõkanál almaecet
só
fél dl olaj
3 csapott evõkanál liszt
2-3 evõkanál tejföl
A tököt annyi vízben, amennyi ellepi odatesszük fõni az apróra vágott kaporral, az ecettel és ízlés szerinti mennyiségû sóval.
Forrástól számítva 8-10 percig fõzzük.
Nagyobb lábosban az olajon halvány színûre pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tûzrõl és óvatosan hozzáöntjük a tököt.
Belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tûzre és az egészet összeforraljuk.
Feltétként adhatunk mellé fasírtot, pörköltet, sült virslit, de önállóan is remek tavaszi étel.