Tökfõzelék darált húsos macesz roláddal
sponsored links
Amikor már ilyen meleg az idõ mint most, akkor - de gondolom, hogy más is így van ezzel - nincs nagy étvágyunk, csak a könnyû és hideg ételek jöhetnek. Ilyen a fõzelékek, a meggy- vagy piszkeszósz, csirkemell sütve, pohárkrémek, saláták, sok gyümölcs, kovászos uborka stb.
Most is tökfõzeléket készítettem aminek a receptjét nem írom le, mert már van ITT és ITT
Hozzávalók: 4 adag
Darált húsos macesz rolád
40 dkg sertéslapocka, de lehet más hús is, 3 db vastagabb szár újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, de õrölt gyömbér is lehet, 3 db maceszlap, meceszliszt, (annyi amennyi kell ahhoz, hogy lehessen akár gombócot vagy roládot összeállítani), 2 tojás, 10 ek. víz, 6 ek, olaj, fél csokor petrezselyem, olaj a sütéshez
A húst ledaráltam. A hagymát apróra vágtam és kevés olajban kicsit dinszteltem, beletettem az apróra vágott fokhagymát is, hozzáadtam a húst, sóztam, borsoztam és összekevertem, fedõ alatt kicsit pároltam, majd félrehúztam.
A maceszlapokat apróra törtem - nejlonzacskóba teszem és klopfolóval összetöröm. Tálba tettem a két felvert tojást, beletettem a kimért vizet és olajat, az összetört macesz lapokat, sóztam borsoztam és hagytam puhára ázni - ha szükséges kicsi vizet még önthetünk hozzá. Amikor már felszívta a folyadékot, akkor került bele a fûszeres hús, a maceszliszt - én ezt nem szoktam mérni - és az apróra vágott petrezselyem. Összekevertem és kis darabokat kivettem, rudakká sodortam, és forró olajban kisütöttem.