Tökfõzelék curryvel és cukkini kofta
sponsored links
Ki mondta, hogy egy nyári ebéd nem lehet fûszeres?! Például én, de az még a kánikulában volt... Most a tökfõzelék is indiai lett, de nagyon jól sikerült, a cukkini koftát pedig szériában gyártom azóta is, hogy megkóstoltuk.
Ezt a folyamatot nagymértékben támogatja, hogy beszereztem egy aprítógépet, amit ráadásul használni is tudok. Általános konyhagép-ellenességem igazából nem a gépeknek szól, hanem az összeszerelésnek és a mosogatásnak: ha erre a két dologra fordítandó idõ hosszabb, mint például a kézi reszelés, meg sem fontolom a gép használatát. Ráadásul a gépekhez általában hosszú leírást adnak, amit nincs türelmem elolvasni, következésképpen már az összeszerelésnél problémákba ütközöm. Nálam tehát csak a nagyon egyszerû, könnyen tisztítható segédeszközök jöhetnek szóba. A kis Moulinex aprítógép, aki most munkába állt a konyhámban, épp csak össze nem szereli magát, annyira magától értetõdõ a használata, ráadásul elfér a fiókban, négy méretben aprít és szeletelni is tud, tehát marad: ha meggyet is magozna, verset írnék hozzá! Tökfõzelék:
- 1 kg gyalult tök
- 1 csomag zöldhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 kávéskanál fekete kömény ...