Tökfõzelék curryvel és cukkini kofta

2012-06-10

sponsored links

YI5M3185.jpg

 Ki mondta, hogy egy nyári ebéd nem lehet fûszeres?! Például én, de az még a kánikulában volt... Most a tökfõzelék is indiai lett, de nagyon jól sikerült, a cukkini koftát pedig szériában gyártom azóta is, hogy megkóstoltuk.

Ezt a folyamatot nagymértékben támogatja, hogy beszereztem egy aprítógépet, amit ráadásul használni is tudok. Általános konyhagép-ellenességem igazából nem a gépeknek szól, hanem az összeszerelésnek és a mosogatásnak: ha erre a két dologra fordítandó idõ hosszabb, mint például a kézi reszelés, meg sem fontolom a gép használatát. Ráadásul a gépekhez általában hosszú leírást adnak, amit nincs türelmem elolvasni, következésképpen már az összeszerelésnél problémákba ütközöm. Nálam tehát csak a nagyon egyszerû, könnyen tisztítható segédeszközök jöhetnek szóba. A kis Moulinex aprítógép, aki most munkába állt a konyhámban, épp csak össze nem szereli magát, annyira magától értetõdõ a használata, ráadásul elfér a fiókban, négy méretben aprít és szeletelni is tud, tehát marad: ha meggyet is magozna, verset írnék hozzá!

 Tökfõzelék:

-          1 kg gyalult tök

-          1 csomag zöldhagyma

-          1 fej hagyma

-          1 kávéskanál fekete kömény ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/06/10/ra...

sponsored links

Keres?s