Tökfõzelék csirkemellbõl készült kolbásszal
sponsored links
Csak, hogy hû legyek önmagamhoz. Tegnap azért csináltunk csirke mellbõl kolbászt, hogy ma ne üresen ehessük a tökfõzeléket ????????
De ezek a csirke mellek úgyis szomorkodtak a fagyasztóban, akkor miért is ne lehetett volna belõlük egy finom kolbász, de itt most nem is a kolbász a fontos, vagy mégis? - na jó, hát akkor a tökfõzelék......
1 csomag fagyasztott gyalult tök
pár szál kapor
só
kevés édesítõ
2 evõkanál gluténmentes liszt
kb 2 dl tej
3 kanál tejföl
tetszés és ízlés szerint ecet (nálam és saját részemre, almaecet)
Kevés vízben pár perc alatt roppanósra fõztem a tököt a sóval, a kaporral.
A lisztet a tejjel kikevertem, hozzáadtam a tejfölt és behabartam a fõzeléknek valót. Ízlés szerint ízesítettem. (Sajátomat kevés almaecettel)
S akkor a feltét mi is lehet? - nem más, mint a tegnapi csirkemellbõl készült kolbász, amit egy forrólevegõs fritõzben -zsíradék nélkül- sütöttem meg. Csakhogy minden a legegészségesebb legyen.
A saját fõzelékemre nem csurgattam a kolbász zsírból, mert én így natúran szeretem.
S akkor bemutassam a forró levegõs fritõzt? -na jó, hát legyen!
A megfizethetetlen konyhai kisegítõ. 170 fokon 15 percig sült a kolbász. Nem ég oda, nem reped szét a kolbász ruhája :) és még a kis maradék gombóc is egyben maradt sülés közben, s ami a legfontosabb, hogy ebben a sütõben mindent zsíradék nélkül lehet elkészíteni, s nekem ennél fontosabb nincs is.
Ezt most találtam ki, hogy a sütõ edényébe teszek egy alu tálcát, így még a zsír sem fröcskölõdik ki az edény belsejére.