Tökfõzelék 2.
sponsored links
Az 1. az Andié volt, paprikás változatban, némi nyafival, itt.
Ez meg itt az én változatom, kicsit más, mint az övé. Imádom a tökfõzeléket, meg általában mindenfajta fõzeléket, de kizárólag a házi kivitelt, hogy egészen pontos legyek, a saját változatomat. Ritkán jutok hozzá, mert a gyerekeim semmilyen fõzeléket nem esznek meg, és soha nem is ették meg (na jó, olyan óvodáskoruk táján mintha szerették volna kelkáposztafõzeléket), és nagyon lusta vagyok kétfélét fõzni, szóval ha otthon vannak, akkor ritkán sokkolom õket ilyesmivel. Nem is értem, hogy nem lehet szeretni. Üresen is finomak nagyon, de ha kerül mellé valami feltét, hát az maga a mennyország, mért ennék unalmas krumplit vagy rizst helyette. Talán a salátafõzeléket nem eszem meg egyedül, mert olyan ronda, de jöhet minden, a spenóttól a sárgaborsóig. Mély nyomot hagyott bennem, hogy amikor az ikrekkel terhes barátnõmet látogattam a kórházban (ezek a bizonyos ikrek már komoly, 22 éves fiatalemberek), akkor az egyik alkalommal fasírtot vittem karalábéfõzelékkel (igen, sok-sok petrezselyemmel és tejföllel), hát én ennél el sem tudok képzelni finomabbat, húzta az orrát, hogy mi az, hogy terhes anyukának fõzelék. Akkor értesültem róla elõször, hogy a fõzelék nem menõ (írtam már, hogy késõn érõ típus vagyok). Na, de a héten mind a két gyerek kilõtt, szóval jöhet a fõzi fõzivel.
Hozzávalók:
- 3 kis tök
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 nagy csokor kapor ...