Tök és tök és tök avagy Ahogy kapom, adom
sponsored links
No comment.
Kertem nincs, tököm van.
Kapom, szeretem.
Ahogy kapom, adom.
Jó étvágyat!
ZSENGE TÖKÖS, RAKOTTAS
Hozzávalók:
1 kg zsenge gyalult tök (egészben - kb. 1,80)
50 dkg darált sertéscomb v. lapocka
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
20 dkg rizs
2 ek. fehérborecet
2 p. tejföl (1/175g)
4 db fõtt tojás
2 p. tejföl (1/175g)
4 db fõtt tojás
fûszerpaprika
majoránna
kömény
bors, só
zsír, zsemlemorzsa
zsír, zsemlemorzsa
A gyalult tököt 1 teáskanál sóval, 2 evõkanál borecettel alaposan összekeverjük, és félretesszük pihenni.
Közben, a bacon-t és a vöröshagymát felaprítjuk, amikbõl fûszerpaprikával, majoránnával, köménnyel, sóval, borssal, "pörköltalapot" készítünk, és a darált húst puhára pároljuk benne, úgy hogy minimális szaftja maradjon, illetve az utolsó 2-3 percnél zúzott fokhagymával ízesítjük.
Ezen idõ alatt, párolt rizst készítünk.
A kész rizst és a darált húsos "pörköltet", 2 evõkanál tejföllel összekeverjük.
Egy 32 cm tepsit kizsírozunk és zsemlemorzsával kihintünk.
A tököt alaposan kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb leve legyen.
A tök felét a tepsi alján ügyesen elosztjuk, és ráborítjuk a húsos-rizses részt.
Aztán rákarikázzuk a fõtt tojásokat, és a tök maradék felével beborítjuk, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel, amit egy kicsi sóval, borssal és köménnyel kikavarunk.
Elõmelegített sütõben 200 fok (légkeverés) 40-45 perc alatt szépen megsütjük.
A kész rizst és a darált húsos "pörköltet", 2 evõkanál tejföllel összekeverjük.
Egy 32 cm tepsit kizsírozunk és zsemlemorzsával kihintünk.
A tököt alaposan kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb leve legyen.
A tök felét a tepsi alján ügyesen elosztjuk, és ráborítjuk a húsos-rizses részt.
Aztán rákarikázzuk a fõtt tojásokat, és a tök maradék felével beborítjuk, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel, amit egy kicsi sóval, borssal és köménnyel kikavarunk.
Elõmelegített sütõben 200 fok (légkeverés) 40-45 perc alatt szépen megsütjük.